Mandulás puszedli

A mandulás puszedli könnyen és gyorsan elkészíthető finom édesség, mely jól záródó dobozban sokáig el is tartható. Már ha marad belőle! Mert annyira ellenállhatatlanul finom! Ráadásul a mandula rendkívül egészséges, mégis viszonylag keveset fogyasztunk belőle. Pedig számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot is tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Érdemes belőle étkezések között ropogtatni. Ez a recept szinte csak ünnepek környékén kerül elő, pedig egész évben készíthető, remek vendégváró finomság.

Mandulás puszedli recept

Hozzávalók:

  • 2 csésze darált mandula
  • maréknyi hámozott, apróra vagdosott mandulabél
  • 2 evőkanál méz
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0,5 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 0,5 teáskanál vanília aroma

A mandulás puszedli elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a sütőt melegítsük elő 165 fokra.
  2. Majd a darált mandulához keverjük hozzá a sütőport, őrölt fahéjat és szerecsendiót.
  3. Keverjük el alaposan és adjuk hozzá az apróra vágott mandulát is, azzal is keverjük össze.
  4. Ezután a tojást verjük fel és adjuk hozzá a vanília aromát és a mézet is.
  5. Az egészet keverjük bele az őrölt mandulás keverékbe és jól dolgozzuk össze.
  6. A tésztából formázzunk egyenlő nagyságú gombócokat és tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, úgy, hogy ne érjenek össze.
  7. Kicsit nyomkodjuk le a tetejüket.
  8. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük kb. 10-12 percig, amíg aranybarna színű nem lesz.
  9. Porcukorral megszórható, de ez el is hagyható. Jó étvágyat hozzá!

TIPP: A mandulát dióval is helyettesíthetjük.

Csokoládéval akár tovább dúsítható. Ebben az esetben körülbelül 30 dkg főző csokoládét kell összedarabolva a tésztába szórni. Remek ízű anélkül, de azzal is. Jól záródó fém dobozban hetekig eláll. Uzsonnára, tízóraira is csomagolható, de nem csak a gyerekeknek lesz kedvence! Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mandula_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez