Mandulás habcsók

A mandulás habcsók nagyon népszerű édesség, főleg az Adventi, karácsonyi időszakban. Pedig olyan egyszerűen és gyorsan elkészíthető, hogy készíthetjük az év során bármikor. Akár Valentin napra is jó választás, de csinos dobozokba rakva ajándéknak is remek bármely alkalomra. Készíthetünk hozzá csokimázat (10 dkg étcsoki, 0,5 dl habtejszínből) és a kész, kihűlt habcsókokat abba is belemártogathatjuk. Számos módon díszíthető, csak a fantáziánk – na és az otthoni készleteink – szabhatnak határt.

Bármely alkalomra elkészíthető, de csak úgy egy délutáni kávé, vagy ízletes tea mellé is kiváló, illatos finomság. Ráadásul ez a finom édesség légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.

Egyszerű mandulás habcsók recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg őrölt mandula
  • 4 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés frissen facsart citrom leve
  • mandula szeletek a díszítéshez – elhagyható

A mandulás habcsók készítése lépésről – lépésre:

  1. Először a tojások fehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és néhány csepp citromlét is.
  3. Ezután óvatosan keverjük hozzá az őrölt mandulát is és alaposan keverjük össze.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire halmozzunk a masszából halmokat.
  5. Mindegyik tetejére nyomkodjuk egy-egy mandula szeletet.
  6. Majd alacsony lángon (140-150 fok) 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha elkezd repedezni a teteje.
  7. Ha elkészült sütőrácson hagyjuk kihűlni.

TIPP: Akár olvasztott csokoládéba is márthatjuk és megszórhatjuk durvára vagdalt mandulával vagy kókuszreszelékkel is.

Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert nagyon gyorsan készen van és több napig el is tárolható. Jó étvágyat hozzá!

Pirított mandulás habcsók:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mandula_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom