Tartalomjegyzék
A forró csokik az őszi-téli szezon elmaradhatatlan italai, nem kivétel ez alól a mandulás forró csoki sem. Nagyon könnyen, gyorsan elkészíthetők, ráadásul számos módon variálhatók, fűszerezhetők, ízesíthetők egyéni ízvilág – és az otthoni készleteink – alapján, így meg sem lehet unni őket. Nincs is jobb annál, mint a hidegből megérkezve egy bögre forró itallal bekuckózni egy fotelbe és elszürcsölgetni a lágy, krémes italt. Készíthetünk kávés italokat is. Reggelire kiváló napindító ital lehet például a sütőtökös latte is. Mely nemcsak nagyon finom, de még egészéges is! Érdemes kipróbálni. Ha pedig délután fogyasztjuk a forró finomságokat, akár különböző kekszeket is kínálhatunk hozzá. Remek vendégvárónak is.
Egyszerű mandulás forró csokoládé recept
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 ml mandula aroma
- 3 dl tej
- 1 dl mandulatej
- 0,5 dl habtejszín
- tejszínhab a díszítéshez – elhagyható
- 1 evőkanál instant kakaópor a díszítéshez – elhagyható
A krémes mandulás forró csoki elkészítési lépései:
- Először a kétféle csokit apróra darabokra vágjuk.
- Ezután egy lábosba tesszük őket és a kétféle tejjel, az aromával és a habtejszínnel elkezdjük összeolvasztani.
- Majd folyamatos keverés mellett felforraljuk.
- Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle adhatunk hozzá mandulalikőrt is.
- Még forró bögrékbe merjük és akár tejszínhabrózsákkal, akár reszelt csokoládéval vagy kakaópor szórattal díszítjük.
Díszíthetjük még mandulaforgácsokkal, csokiforgácsokkal, de akár egész kávébabokkal is vagy a fantáziánkra van bízva. Garantáltan megédesíti a napunkat. Készíthetjük vaníliás tejjel is. Olyan egyszerűen elkészíthető, hogy akár gyerekek is nekiláthatnak – természetesen felnőtt felügyeletével – a megfőzésének. Azonban nagyon magas a kalória tartalma, ezzel érdemes számolni.
Forró csoki recept:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mandula_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez