Mandulás forró csoki 

A forró csokik az őszi-téli szezon elmaradhatatlan italai, nem kivétel ez alól a mandulás forró csoki sem. Nagyon könnyen, gyorsan elkészíthetők, ráadásul számos módon variálhatók, fűszerezhetők, ízesíthetők egyéni ízvilág – és az otthoni készleteink – alapján, így meg sem lehet unni őket. Nincs is jobb annál, mint a hidegből megérkezve egy bögre forró itallal bekuckózni egy fotelbe és elszürcsölgetni a lágy, krémes italt. Készíthetünk kávés italokat is. Reggelire kiváló napindító ital lehet például a sütőtökös latte is. Mely nemcsak nagyon finom, de még egészéges is! Érdemes kipróbálni. Ha pedig délután fogyasztjuk a forró finomságokat, akár különböző kekszeket is kínálhatunk hozzá. Remek vendégvárónak is.

Egyszerű mandulás forró csokoládé recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 5 ml mandula aroma
  • 3 dl tej
  • 1 dl mandulatej
  • 0,5 dl habtejszín
  • tejszínhab a díszítéshez – elhagyható
  • 1 evőkanál instant kakaópor a díszítéshez – elhagyható

A krémes mandulás forró csoki elkészítési lépései:

  1. Először a kétféle csokit apróra darabokra vágjuk.
  2. Ezután egy lábosba tesszük őket és a kétféle tejjel, az aromával és a habtejszínnel elkezdjük összeolvasztani.
  3. Majd folyamatos keverés mellett felforraljuk.
  4. Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle adhatunk hozzá mandulalikőrt is.
  5. Még forró bögrékbe merjük és akár tejszínhabrózsákkal, akár reszelt csokoládéval vagy kakaópor szórattal díszítjük.

Díszíthetjük még mandulaforgácsokkal, csokiforgácsokkal, de akár egész kávébabokkal is vagy a fantáziánkra van bízva. Garantáltan megédesíti a napunkat. Készíthetjük vaníliás tejjel is. Olyan egyszerűen elkészíthető, hogy akár gyerekek is nekiláthatnak – természetesen felnőtt felügyeletével – a megfőzésének. Azonban nagyon magas a kalória tartalma, ezzel érdemes számolni.

Forró csoki recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Mandula_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom