Tartalomjegyzék
Ez az egyszerű mandulás brownie nagy kedvenc lesz, ha egyszer megkóstoltuk! A brownie főleg a csokirajongók táborában nagyon népszerű édesség, de nemcsak nekik érdemes készíteni. Számos módon variálható az alaprecept és annyira egyszerűen és gyorsan elkészül, hogy mindennap sütni akarjuk majd! Ez a brownie pedig remek vendégváró sütinek, de tortaformában sütve akár születésnapra is tökéletes! De még csak alkalom sem kell hozzá! Csak egy délutáni tea vagy kávé mellé is kiváló választás!
Egyszerű mandulás brownie recept
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg vaj felkockázva
- 6 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg cukor
- 5 dkg mandula őrölve + kb. 5 dkg szeletelt vagy darabolt a szóráshoz (elhagyható)
- 3 nagyobb tojás
- 20 dkg étcsokoládé (legalább 70%-os)
- csipet só
A mandulás brownie elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Majd a felkockázott étcsokit és a vajat forró víz felett olvasszuk össze.
- Amikor már majdnem felolvadt, adjuk hozzá a kakaóport, a cukrot, csipet sót és keverjük addig, amíg teljesen fel nem olvad.
- Félretesszük, hogy hűljön.
- Ha már kicsit kihűlt egyenként hozzáadjuk a tojásokat és gépi vagy kézi habverővel összekeverjük.
- Keverjük hozzá a lisztet és az őrölt mandulát is óvatos, gyors mozdulatokkal, de ne keverjük túl sokáig a tésztát.
- Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk ki és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük.
- A tetejét akár meg is szórhatjuk durvára vágott vagy szeletelt mandulával.
- 180 fokos sütőben nagyjából 20 percen keresztül készre sütjük. Érdemes tűpróbát végezni!
- Ha elkészült, hagyjuk a tepsiben kihűlni, utána könnyebben szeletelhető.
TIPP: Kevés mandulalikőrrel meg is bolondíthatjuk.
Díszíthetjük csoki öntettel, de porcukorral megszórva vagy vanília fagylalttal is kínálhatjuk (ez persze elhagyható). Jó étvágyat hozzá!
Mandulás csokoládés brownie:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mandula_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez