Tartalomjegyzék
A cukrozott mandula fahéjjal megszórva az Adventi vásárok elmaradhatatlan illatos finomsága, akárcsak a kürtöskalács vagy a sült gesztenye. Ezek a csemegék jellemzően télen keresettek, azonban kürtöskalács és fahéjas cukros mandula is egész évben bármikor készíthető. Bár a mandula nagyon egészséges, hiszen számos vitamint, ásványi anyagot és rostot is tartalmaz, nem kifejezetten ebben a formában. Így bár nagyon nehéz abbahagyni, ha egyszer nekilátunk a ropogtatásának, csak mértékletesen ajánlott a fogyasztása.
Egyszerűen, könnyen elkészíthető, akár ajándéknak is remek választás.
Fahéjas cukrozott mandula recept
Hozzávalók:
- 2 bögre mandula
- 1 bögre kristálycukor
- 0,5 bögre víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
A fahéjas cukros mandula elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a mandulákat zsiradék nélkül egy serpenyőben pirítsuk meg.
- Majd a vizet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a csipet sót, a kétféle cukrot, a fahéjat és forraljuk fel.
- Ha már habzásnak indul, adjuk hozzá a pirított mandulát is.
- Addig főzzük, folyamatos keverés mellett, amíg a folyadék el nem párolog.
- Ekkor a mandulákon, már szirupszerű bevonatot képez.
- Szedjük ki az edényből és tegyük sütőpapírral bélelt tálcára a szirupos mandulákat és hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek és szárítsuk legalább egy fél napig (az sem baj, ha több ideig).
- Utána jól záródó dobozokba, üvegekbe vagy papírzacskóba tesszük őket és már fogyasztható is.
TIPP: A mandula dióval helyettesíthető vagy akár vegyesen keverhető is. Érdemes akár rögtön több adagot is készíteni belőle.
Jó étvágyat hozzá!
Kandírozott mandula:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mandula_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez